Op zoek naar een gemakkelijke manier om uw WordPress-site te bouwen en aan te passen? Dat is waar plug-ins voor het slepen en neerzetten van Pagebuilder van pas komen.
Met Pagebuilders kunt u uw websitelay-out maken, bewerken en aanpassen zonder code te schrijven. In dit artikel vergelijken we de 6 beste drag-and-drop pagebuilders voor WordPress.

Waarom een ​​Page Builder voor slepen en neerzetten voor WordPress gebruiken?

Wanneer een blog begint , vinden veel beginners het moeilijk om hun WordPress pagina lay-outs aan te passen.
Hoewel veel premium WordPress-thema’s verschillende paginalay-outs hebben, zijn de meeste extreem moeilijk aan te passen voor iedereen die geen code kent (HTML / CSS).
Dit is waarom gebruikers ons vaak vragen stellen als: “hoe kunnen we WordPress slepen en neerzetten?” of “is er een gemakkelijke pagina-builder voor slepen en neerzetten voor WordPress?”
Als we praten met mensen die overschakelen van Weebly naar WordPress of van Wix naar WordPress , is hun meest voorkomende reactie: “Ik wou dat WordPress een website-builder had met slepen en neerzetten” .
Welnu, er zijn verschillende geweldige plug-ins voor het maken van pagina’s met slepen en neerzetten beschikbaar voor WordPress. Hiermee kunt u volledig op maat gemaakte website-ontwerpen maken in WordPress zonder een enkele regel code te schrijven.
Omdat er zoveel verschillende plug-ins voor Pagebuilders op de markt zijn, hebben we besloten om de beste Pagebuilders te vergelijken en te rangschikken, zodat u de juiste oplossing voor uw behoefte kunt kiezen.
Onze criteria voor het vergelijken van deze Pagebuilders zijn: gebruiksgemak , flexibiliteit en de ontwerpuitvoer .
Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken naar de beste paginabuilders voor WordPress op de markt.

  1. Elementor

Elementor is een andere krachtige plug-in voor het slepen en neerzetten van Pagebuilder.
Het is een plug-in voor het maken van live pagina’s, wat betekent dat u uw wijzigingen live kunt zien terwijl u deze bewerkt met Elementor . Begin gewoon met het maken van secties en selecteer het aantal kolommen voor elke sectie.
U kunt vervolgens widgets van het linkerdeelvenster naar uw sectie slepen en neerzetten. Elementor wordt geleverd met talloze widgets, waaronder de meest gebruikte website-elementen. Van elementaire afbeeldings- en tekstwidgets tot geavanceerde accordeons, schuifregelaars, getuigenissen, pictogrammen, sociale media, tabbladen, enz. Elke widget heeft zijn eigen instellingen. Met Elementor kunt u ook widgets toevoegen die zijn gemaakt door andere WordPress-plug-ins .

Geen zin om je eigen lay-out te bouwen?
Elementor wordt geleverd met veel kant-en-klare sjablonen die u eenvoudig in uw pagina’s kunt invoegen. U kunt eenvoudig een item op de pagina aanwijzen en klikken om een ​​item op de pagina te bewerken, de inhoud te vervangen en u bent klaar.
Prijzen: Vanaf $ 49 voor een enkele site-licentie.
Onze rang: A
Review: Elementor is een populaire plug-in voor het bouwen van pagina’s voor WordPress. Het is gemakkelijk te gebruiken, heeft een groot extensie-ecosysteem en wordt geleverd met talloze modules / sjablonen die u kunt gebruiken om een ​​aangepaste website te bouwen. De code-uitvoer is niet zo efficiënt en gebruikers melden vaak een lagere paginasnelheid.

  1. SeedProd

SeedProd is een premium plug-in voor het maken en neerzetten van bestemmingspagina’s voor WordPress. Naar onze mening is het verreweg de beste Pagebuilder op de markt als het gaat om snelheid en gebruiksgemak.
U kunt kiezen uit meer dan 150+ prachtige vooraf gemaakte sjablonen, of een volledig aangepaste lay-out maken met hun gebruiksvriendelijke Pagebuilder met slepen en neerzetten (geen codering nodig).
Er zijn kant-en-klare sjablonen voor bestemmingspagina’s, verkooppagina’s, bedankpagina’s, webinarregistratiepagina’s, binnenkort verschijnende pagina’s, onderhoudsmoduspagina’s, 404-pagina’s en meer.
Update: U kunt SeedProd nu gebruiken om volledig aangepaste WordPress-thema’s helemaal opnieuw te maken zonder enige code te schrijven.
In tegenstelling tot andere Pagebuilders die traag en opgeblazen zijn, is SeedProd gebouwd met websitesnelheid in gedachten. Het zorgt ervoor dat je pagina’s het snelst zijn, zodat je hoger kunt ranken in SEO.
SeedProd wordt geleverd met een slim ontwerpsysteem, zodat u tijd kunt besparen door elementen te hergebruiken in plaats van repetitief werk te doen. U kunt kleurenschema’s definiëren, lettertypecombinaties, paginasjablonen, aangepaste blokken, secties en meer opslaan.
Het heeft alle blokken en functies die je zou verwachten van een krachtige paginabuilder, zoals optin-formulieren, sociale profielen, countdown-timers, contactformulieren, knoppen, verschillende inhoudsblokken en meer. Het beste is dat sommige blokken zelfs vooraf gemaakte sjablonen hebben, zodat u het ontwerpproces kunt versnellen door favoriete bloksjablonen aan te passen (1-klik).
U kunt hun aangepaste domeintoewijzingsfunctie gebruiken om microsites binnen WordPress te maken. Bureaus gebruiken het om de bestemmingspagina’s van meerdere klanten te beheren vanuit een enkele WordPress-installatie.
SeedProd werkt met alle populaire WordPress-thema’s en plug-ins. Het heeft ook ingebouwd abonneebeheer en u kunt eenvoudig verbinding maken met populaire e-mailmarketingservices zoals MailChimp , ActiveCampaign, ConvertKit en meer.
Meer dan 1 miljoen gebruikers gebruiken SeedProd om betere websitelay-outs te maken.
Prijzen: Vanaf $ 39,50 voor een enkele site-licentie.
Onze rang: A+
Review: SeedProd is de snelste optie voor het maken van pagina’s op de markt. Het is ook de meest betaalbare. Hun grote bibliotheek met vooraf gebouwde sjablonen en pro-blokken bespaart enorm veel tijd. De mogelijkheid om elk klein detail aan te passen, maakt het de perfecte oplossing voor alle WordPress-gebruikers.

  1. Beverbuilder

Beaver Builder is een populaire plug-in voor het maken van pagina’s met slepen en neerzetten voor WordPress.
U kunt snel vertrouwd raken met hun interface en aan de slag gaan met hun ingebouwde onboarding-tour.
Beaver Builder wordt geleverd met een live drag-and-drop-interface. U krijgt al uw wijzigingen te zien terwijl u ze toevoegt door eenvoudig elementen uit de rechterzijbalk te slepen en ze op uw pagina neer te zetten. U kunt op elk element op een pagina klikken om de eigenschappen ervan te bewerken.
Er zijn modules waarmee je bijna alles kunt toevoegen wat je maar wilt, inclusief schuifregelaars , carrousel, achtergronden, inhoudsblokken, knoppen en meer.
Het wordt ook geleverd met meer dan 30 fijn ontworpen sjablonen voor bestemmingspagina’s, waardoor het supereenvoudig en supersnel is om verbluffende websitelay-outs te maken.
We vinden Beaver Builder erg beginnersvriendelijk. Bekijk onze tutorial over hoe u aangepaste WordPress-lay-outs kunt maken met Beaver Builder .
Vraagt ​​u zich af of het compatibel is met de nieuwe WordPress-versie? Jawel.
Beaver Builder is bijgewerkt om samen te werken met de nieuwe WordPress Gutenberg-editor.
Prijzen: Vanaf $ 99 voor onbeperkte sites.
Onze rang: A+
Review: Beaver Builder is een populaire paginabuilderoptie op de markt. Het wordt geleverd met vooraf gemaakte sjablonen om u op weg te helpen. Veel webprofessionals gebruiken Beaver Builder om hun klantensites en aangepaste thema’s te maken.

  1. Divi Builder

Divi is een thema voor slepen en neerzetten en een plug-in voor het bouwen van WordPress-pagina’s. Het is extreem gemakkelijk te gebruiken en wordt geleverd met meer dan 20 lay-outs/sjablonen voor verschillende soorten websites.
Net als SeedProd en Beaver Builder, is de Divi Builder een visuele paginabuilder met slepen en neerzetten, een echte WYSIWYG-editor (wat je ziet is wat je krijgt).
U kunt direct op uw pagina klikken en beginnen met bewerken met de realtime preview van alle wijzigingen. U hoeft niet op te slaan en op voorbeeld te klikken om uw nieuwe ontwerp te zien.
Divi wordt geleverd met 46 inhoudsmodules die u overal in uw lay-out kunt slepen en neerzetten. U kunt ze rangschikken in 3 sectietypen, 20 rijtypen en elk element aanpassen met behulp van de geavanceerde ontwerpinstellingen.
Met Divi kunt u binnen enkele minuten elk type aangepaste paginalay-out maken die u maar wilt. U kunt deze Divi-lay-outs vervolgens opslaan voor toekomstig gebruik op uw site. U kunt ook een lay-out van de ene Divi-installatie naar de andere exporteren.
De Divi Builder-plug-in is de ruggengraat van het Divi-thema, maar het werkt goed met elk ander WordPress-thema.
Het beste van alles is dat Divi zeer aantrekkelijke prijsopties heeft. Voor een enkele prijs krijg je het Divi-thema, de Divi-plug-in voor het bouwen van pagina’s en alle andere Elegant Themes -producten.
Dit betekent dat u het Divi-thema kunt gebruiken of de Divi Builder-plug-in op een ander thema kunt installeren.
Prijzen: Vanaf $ 89 per jaar (ook beschikbaar voor een levenslang abonnement)
Onze rang: A
Review: Divi is een geweldig alternatief voor SeedProd-builders. Het heeft een krachtige paginabuilder met onbeperkte ontwerpmogelijkheden. Met hun grote aantal inhoudsmodules kun je letterlijk elk type website maken dat je echt wilt. Hun levenslange plan maakt het ook een van de beste deals op de markt.

  1. Visual Composer Website Builder

Visual Composer Website Builder is een gebruiksvriendelijke WordPress-website-editor waarmee u snel aangepaste websitelay-outs kunt maken.
Het wordt geleverd met een eenvoudige drag-and-drop-builder, kant-en-klare inhoudselementen, professionele sjablonen en een groot aantal krachtige functies om een website te maken. (door matchmaters boosters)
Net als SeedProd en Beaver Builder, biedt het ook echte frontend-bewerkingservaring voor het ontwerpen van een website. Maar er is nog veel meer dat u kunt doen met deze plug-in. Met uitzondering van SeedProd is Visual Composer de enige andere plug-in waarmee u alle aspecten van uw bestemmingspagina kunt bewerken, zoals logo, menu’s, kopteksten, voetteksten, zijbalken, enz.
Daarom besluit het team het een websitebouwer te noemen, in plaats van alleen een paginabouwer.
De plug-in biedt krachtige ontwerpopties om het uiterlijk van elk element op uw pagina aan te passen. Je hebt eenvoudige opties om stijlvolle achtergronden toe te voegen, waaronder parallax, verloop, diavoorstelling, carrousel, in- en uitzoomen, video, enz. Het wordt ook geleverd met flexibele rijen en kolommen voor het maken van rasterlay-outs op je site.
Visual Composer werkt goed met alle WordPress-thema’s. Hierdoor kunt u van thema wisselen zonder de aangepaste lay-outs die u met Visual Composer hebt gemaakt, te verliezen.
Het bevat ook ondersteuning voor de nieuwe Gutenberg-editor, Google Fonts en Yoast SEO.
Visual Composer is ontworpen voor professionals en dat blijkt uit hun aandacht voor details, zoals het onthouden van uw kleurkeuzes, waardoor u gemakkelijk hetzelfde kleurenpalet kunt gebruiken voor consistentie in uw ontwerp.
Prijzen: $59 voor licentie voor één site
Onze rang: A-
Review: Visual Composer is een geweldige plug-in voor beginners om een ​​website te starten. Het biedt krachtige functies voor het maken van websites op een eenvoudige manier. Het bewerken van websites is supereenvoudig gemaakt met de echte frontend-drag-and-drop-editor. De interface is een beetje anders dan typische WordPress-plug-ins, dus het kan vervreemdend aanvoelen voor nieuwe gebruikers.

  1. Themify Builder

Themify is een populaire WordPress-themawinkel die een ingebouwde Themify-builder biedt met al hun WordPress-thema’s. Voor andere niet-Themify WordPress-thema’s kunt u de Themify Page Builder-plug-in downloaden.
Deze eenvoudige en zeer intuïtieve paginabuilder wordt geleverd met verschillende kant-en-klare modules die u aan uw pagina’s of berichten kunt toevoegen. Voor veel van deze modules moet u meestal afzonderlijke WordPress-plug-ins installeren.
De plug-in bevat meer dan 40 vooraf ontworpen lay-outs voor verschillende industrieën zoals sportschool, restaurant, portfolio, muziek, fotografie en online winkels .
U kunt met één klik een lay-out importeren, de inhoud ervan wijzigen en binnen enkele minuten een geweldige bestemmingspagina bouwen.
Met Themify Builder kunt u uw pagina’s zowel vanuit het beheerdersgedeelte als vanaf uw live site bewerken. Met live bewerken krijgt u precies te zien hoe uw wijzigingen op de site zullen verschijnen.
Afgezien daarvan wordt Themify Builder geleverd met kant-en-klare lay-outs die u snel op uw pagina kunt toepassen.
Prijs: $39 voor de Builder Add-on-bundel (de kernplug-in is gratis)
Onze rang: B
Review: Themify Builder is een betrouwbare plug-in voor het bouwen van pagina’s voor WordPress. Hoewel de bouwer veelbelovende functies biedt, is er een leercurve die een nieuwe gebruiker gefrustreerd kan laten.

Conclusie

Toen we verschillende Pagebuilders met slepen en neerzetten vergeleken, werd één ding heel duidelijk. SeedProd , Beaver Builder en Divi zijn duidelijk de top 3 keuzes.
Visual Composer en Elementor Pro zijn andere geweldige alternatieven die een complete Pagebuilder met slepen en neerzetten bieden.
Als je het niet erg vindt om een ​​beetje geld uit te geven om de beste oplossing op de markt te krijgen, samen met gegarandeerde ondersteuning, ga dan voor een van deze opties, en je zult er geen spijt van krijgen.

Heb ik nog steeds een Page Builder nodig als ik de nieuwe WordPress Block Editor gebruik?
De laatste tijd krijgen we veel gebruikers die ons deze vraag stellen.
WordPress-blokeditor ook bekend als Gutenberg werd officieel gelanceerd als de nieuwe standaard WordPress-editor. De nieuwe editor gebruikt blokken die inhoudselementen zijn voor het maken van pagina’s en berichten.
Oppervlakkig gezien lijkt de blokeditor op sommige van de bovenstaande Pagebuilders.

Vandaar dat er in WordPress hete discussies gaande zijn over Gutenberg en paginabuilders.
Is Gutenberg een pagebuilder? Vervangt de Gutenberg-blokeditor de Pagebuilders? En heb ik nog steeds een paginabuilder nodig als ik de nieuwe WordPress-blokeditor gebruik?
Wel, het antwoord op de eerste twee vragen is ‘Nee, nog niet helemaal’.
En ja, je hebt een paginabuilder nodig als je een gemakkelijke manier wilt om volledig aangepaste WordPress-ontwerpen te maken.
Gutenberg in zijn huidige vorm komt niet overeen met de krachtige functies die deze “echte” plug-ins voor het bouwen van WordPress-pagina’s bieden.
Dat gezegd hebbende, je kunt een plug-in zoals CSS Hero met Gutenberg gebruiken en waarschijnlijk wegkomen zonder een echte paginabuilder te gebruiken, maar het hangt volledig af van je behoeften.

Bron: https://orangewebsites.nl en wordpressplugins.pro

Een airco kopen je vertrouwd bij Verdavento